L’atoll Angers by Antonio Virga Architecte and AAVP Architecture

Atypical Mall Boasts High Style Design

A shopping complex in Angers, France, combines an arched elliptical form with a skeleton of perforated aluminum.

The brief was to create a commercial mall with a refreshing architectural appearance, which could act as a gateway into the city. Antonio Virga Architecte and AAVP Architecture joined forces to design the amorphous structure, defined by four main poles and entry porches.

The entire mall is covered in an envelope of mother-of-pearl white aluminium, which rests 8 to 12m from the main structure to create a secure delivery area in between retail units and the exterior wall. From the ground to 3m high, small perforations conceal views from the outside; from 3 to 12m high, diamond-shaped perforations are highlighted by a system of back-lit lighting.

The project was designed with sustainable development in mind; special waste management systems, thermal dynamics, renewable energy and natural lights have been employed.

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment

If you see this, leave this form field blank and invest in CSS support.
  1. Name*
  2. E-mail*
  3. Reaction*:
* Required fields