Police Station by Josep Ferrando Bramona and Sergi Serrat

Marrying Security and Simplicity

If this building in the Spanish city of Salt looks nothing like your idea of a police station – that’s exactly the point.

The station, designed by architects Josep Ferrando Bramona and Sergi Serrat, is designed to look open and accessible to local citizens – while keeping public and private areas subtly but firmly separate.

Set against a grove of beech trees, the building is almost entirely white, with black porches differentiating public and private entrances for security reasons. Within the building, the areas are separated by different levels, and the white concrete of the exterior has been traded for stone and brick.

For more police stations that look like anything but, take a look at a cheerful police station in Kumamoto in Japan, this structure in the Caucasus Mountains in Georgia, and a mobile mini-station in Hanover, Germany.

Photos by  Adrià Goula, courtesy Josep Ferrando Bramona and Sergi Serrat.

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment

If you see this, leave this form field blank and invest in CSS support.
  1. Name*
  2. E-mail*
  3. Reaction*:
* Required fields