Transforming a former warehouse into a forward-thinking workspace, Ex Interiors has designed two complementary spaces for the head office of technology company Nedap.

Key features

Ex Interiors’ design incorporates Nedap’s retail and lighting departments in one place, enabling the two to work independently or share knowledge across 2,070-sq-m of high-quality workspace. Located in the Dutch city of Groenlo, the scheme takes full advantage of the shed-like building structure, enlarging the existing façade openings and adding an extension, to create a space filled with natural daylight. The design concept centres around a ‘village or shopping street’, with working areas around the perimeter, public areas for welcoming clients and a central coffee bar that connects the two departments. 

Frame’s take

The role of the office has been thrown into question over the past year and Ex Interiors’ concept for Nedap does well to tackle this with an attractive and spacious workplace that provides employees with a range of workstyle options and communal amenities. This has given the workspace a fresh and professional character that is future-proofed for new ways of hybrid working. Far from a sterile, corporate environment, the use of feature lighting, warm colours, tactile materials and an abundance of greenery creates a cosy and sociable atmosphere with an emphasis on employee wellbeing that makes the office a desirable place to be.