OBERBAYERN – Built for a couple with two children, the concept for house 11x11 was to be compact, with a small external surface yet suitable for a family of four.

German firm Titus Bernhard Architekten first covered the exterior concrete walls and roof with a coat of black waterproofing, followed by wooden lamellas to create a homogenous surface of materials. The vertical façade features various densities of lamellas, and opens to the garden in form of large-scale windows with wooden frames.

To maintain the iconic structure of house 11x11 the garage and office space were separately built as a sort of pavilion, a few metres away. Overall, the house boasts an iconic and graphic character, suitable for the homeowners who work in communications.

Photos courtesy of Jens Weber and Orla Conolly

bernhardarchitekten.com