Articles tagged Concert Hall

/

Float around inside Studio Fuksas’ the Cloud

ROME – The Rome Convention Centre and hotel, which opened to the public at the end of October 2016, now invites you to a 360-degrees experience of the interior.

Elbphilharmonie by Herzog & de Meuron Architekten. Photo Iwan Baan
/

Drones take you inside Herzog and de Meuron’s long-awaited concert hall

HAMBURG – Tonight, the second largest city in Germany will celebrate the official opening of the Elbphilharmonie with a festival of classical music.

The concert hall is situated within the basement of the venue, in the place of a former swimming pool.
/

Chartier-Corbasson embellishes a concert venue with sheets of golden stainless steel

NILVANGE – The Parisian firm adapted the prefabricated building into a concert hall and music school.

The firm sought to preserve the existing structure and character of the site whilst altering it into something new.
/

DP6 roughens Neushoorn school slash music venue's edges with reused bricks

LEEUWARDEN – The integrated music venue and school building takes on a more rough and ready approach than the firm’s usual refined aesthetic.

Volker Giencke's Great Amber Concert Hall offers a modern venue to the people of Liepaja.
/

Volker Giencke's amber-enclosed building illuminates the traditional city of Liepaja

LIEPAJA – The Great Amber Concert Hall is a contemporary landmark that sets the foundation for a new cultural urban district in Latvia.

The building has been realised by FABG as being in a constant process of transformation.
/

FABG's concert hall combines aspects of the local forestry industry and new technologies

MONT-LAURIER – Located in the Laurentian Mountains, the Mont-Laurier Theatre is a multi-purpose venue that emphasises the importance of timber for the region.

The architects have given the site’s industrial textures an unapologetically modern form.
/

Gebr. De Nobel by Ector Hoogstad Architecten

LEIDEN – A music venue in the Dutch city of Leiden has relocated to a factory building renovated by Rotterdam-based office Ector Hoogstad Architecten.