Articles tagged Institution

/

OMA’s human-centric articulation of the levels of learning

Doha, Qatar – The national library designed by OMA invites visitors into a light-filled space in honour of education and research.

/

The importance of danger and dirt: Hibinosekkei on kindergarten design

Yokohama, Japan – Hibinosekkei + Youji no Shiro, the studio behind some beautiful kindergartens in Japan, has a surprising philosophy on learning spaces for young children.

/

Smile-inspired lines guide patients through the Somriures dental clinic by Masquespacio

L’Alcudia, Spain – Masquespacio reinvents their quirky aesthetic for dental clinic Somriures with an expansive wooden sculpture that cleverly relates to the program.

/

Nina Mair simulates the tranquillity of a winter cabin in an airport terminal

Innsbruck, Austria – Nina Mair studio uses locally-sourced materials and hand-woven textiles to transform the Innsbruck airport lounge from sterile waiting room to cosy Alpine cabin.

/

Normann Copenhagen lets you relax in the rainbow before you fly above it

COPENHAGEN – Somewhere over the rainbow you’re on a flight departing from CPH. But before you do, the new airport lounge can let you relax in it first.

/

Archstudio makes minimalism playful for a children’s art centre

Beijing – Using irregular elliptical forms and warm wood, Archstudio creates an interactive and minimalist interior for Poly WeDo Children’s Art Education Centre.

/

MVRDV builds the library of the digital future

TIANJIN, China – MVRDV adds the Tianjin Binhai Public Library to its strong track record in mesmerizing architecture.

Town Hall by cepezed. Photo Lucas van der Wee & Gert-Jan Vlekke
/

The Town Hall by Cepezed is a greenhouse for all

NAALDWIJK – Known for its horticulture in greenhouses, the Westland in the Netherlands can welcome a new ‘greenhouse’ with Cepezed’s town hall.

/

Meet the Frame Awards jury for institutional spaces

PEOPLE – Winy Maas, Clive Wilkinson, and Corien Pompe are among our panel of judges for the Institutions category of the Spatial Awards.

/

dRMM builds a cancer care centre that's therapeutic in nature

OLDHAM, England – Built like a treehouse, constructed with cross-laminated hardwood, Maggie’s Oldham offers a community space that’s open-concept in more ways than one.

/

Betwin's animals-over-aesthetics design for veterinary clinic Oasis

SUWON, SOUTH KOREA – Designed by Korean studio Betwin, the veterinary surgical centre puts functionality first and prioritizes their VIPs: very important pets.

‘In the end, we are hoping that the combination of materials produces a character that is simultaneously comfortable yet institutional, utilitarian yet refined.’
/

Screen Play Design for Van Alen Institute by Collective-LOK

NEW YORK – Three American designers collaborate on a new space for the non-profit Van Alen Institute.