Bayerischer Hof Hotel by Agence Jouin Manku

The panels express snow frozen into uneven layers and rocks sculpted by the wind and rain.

Paris-based studio Jouin Manku implemented their contemporary vision within the 235sq-m interior of the Bayerischer Hof Hotel in Munich,Germany. Designers Patrick Jouin and Sanjit Manku created an indoor landscape influenced by the city of Munich and its surrounding forests.

The eccentric character of Munich’s traditional architecture is based on juxtaposition, austere exteriors concealing a lavishly decorated interior. The creators intended for the extravagance to recede into the background, making way for a more tranquil and natural setting. Situated on the sixth floor of a legendary hotel, a large picture window offers a breath-taking view of the city and distant mountains from the reimagined restaurant and lounge.

The dining area features alcoves with three dimensional panelling appearing to have been carved out of rock, alluding to mountain scenery. Lighting has been cleverly concealed within folds of plaster. The adjacent lounge encompasses an elliptical fireplace. A funnel-shaped chimney drops down from the ceiling, adding a sculptural centrepiece to the room. Other striking elements include the colour and material palettes. Jouin Manku pulled the variety together into a coherent whole, as if nature has taken over at the heart of the hotel.

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for weekly updates. Or view the archive.