Canada Goose furthers its expansion in China with its first headquarters in the country

Shanghai – Expanding in China since its first mainland store opening in late 2018, outerwear company Canada Goose has set up its inaugural headquarters in the country, in Shanghai. The Canadian fashion brand pegged RooMoo Design Studio to transform two old warehouses in a recently renovated office park into a unified workplace.

The site itself has an interesting past: built between 1920 and 1930, the warehouses – central among several blocks of historical buildings – originally served as practice places for the former Shanghai People’s Acrobatic Troupe. Intersecting at each of their four floors, the buildings together compose a 480-sq-m space ideal for a communal office. ‘The intention of the renovation was to respect the old architectural spirit,’ says a spokesperson for RooMoo, ‘while at the same time giving a new life and warm feeling.’

RooMoo plotted the interior redesign by studying the original features of the warehouses. The textured exterior façade, for example, was left with its existing patina, while new cladding metals were installed to emphasize the outlines of the building and protect the edges of openings. The brown tone of these materials take their hue from elements in the interior: inside, the metal fixtures are used to connect the whole building with different functions and highlight the contrast between old and new construction solutions.

These hybrid solutions can be identified throughout the headquarters. A full-height brick wall that greets people at one entrance is one such example. Another is a staircase constructed from old elm wood – the timber was selected to remind people of walking through a historical building and hearing a ‘crunch’ sound with every step. The main working area has a seven-m-high pitched wooden roof that’s divided vertically by a series of concrete beams, and the lighting frame in this space pays tribute to the work of Mies van der Rohe.

Meetings and gatherings aptly take place at the shared core of the Canada Goose headquarters, which visually connects the pantry to the top of the building – ‘almost like a chimney place in a condo’.

roomoo.cn

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for weekly updates. Or view the archive.