Clancy’s Fish Bar

When John and Joe Fisher asked Paul Burnham Architects to revamp their run-down beachside pub, they stressed the importance of a speedy makeover. Seduced by the spectacular ocean views on offer, the brothers had snapped up the space despite its underwhelming interior. Project leader Paul Burnham’s first step was to highlight the panoramic coastal scene by introducing horizontal sightlines. The pitched ceiling was coated with charcoal-coloured paint and virtually concealed beneath a blanket of bold chandeliers, each draped in patterned fabric. ‘I chose some multicoloured, 1950s-style slatted chairs,’ says Burnham. ‘All subsequent furniture selections followed naturally.’ Following a swift, six-week renovation, Clancy’s Fish Bar opened its doors to beachgoers in time to catch the late-summer crowds. The cheerful, unpretentious décor is designed to attract diners straight from the seaside – sandy feet and damp bathing suits are allowed. ‘Clancy’s doesn’t compete with the beach; it is an extension of the beach,’ claims the architect. ‘We wanted to send a visual message of fun and informality with our intentional festival of colour.’

Billboard: Dezeen Jobs
Billboard: Dezeen Jobs

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for weekly updates. Or view the archive.