Daphne Installation by 24° Studio

The piece’s eventual decay will ‘illustrate how the transformation of textural and colour quality can bring phenomenal conditions of time and space.’

A tunnelling installation is slinking through one of Santorini’s quintessential blue and white houses.

The Daphne installation has been realized by 24° Studio for the ongoing Santorini Biennale. Made of hollow stars made of watercolour paper, the pieces have been linked together to create an enveloping form that wraps the space.

Daphne creates an enclosure that intervenes with the visitors’ perception of the existing conditions,’ says designer Fumio Hirakawa of 24° Studio. ‘It’s a container of conglomerated memory as the paper panels age and take their shape accordingly to the local conditions.’

The project is located inside a building on the island’s highest peak of Pyrgos. As visitors approach the installation by staircase, they will first see a glimpse of the structure at the entrance of the tunnel. As they approach nearer, it will begin to grow until eventually encapsulating the tunnel and the viewer.

Hirakawa and Marina Topunova founded 24° Studio in 2008. The Santorini Biennale can be visited until 30 September.

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for weekly updates. Or view the archive.