Can scaling businesses benefit from a home-office set up?

Bangkok – Can’t work from home? Why not think like this Bangkok-based cosmetic company – and bring the head offices and flagship store to a home. A semi-detached building, formerly a family residence, has been repurposed by the local Fattstudio into a mixed-use build comprised of workspaces, a showroom and storefront. Offering amenities like ample natural light and an in-building car garage, Fattstudio’s retrofit indicates how scaling businesses can benefit from a ‘home-office’ set up.  

The 490-sq-m property extends over four floors; Fattstudio’s intervention focuses on taking advantage of the building’s verticality. Stacked shelving of various heights and widths doubles as a stair structure. For a handrail, Fattstudio opted for a floor-to-ceiling lattice-screen, continuing a similar square motif. On the third storey, Fattstudio removed a portion of the floor plate to create a dramatic double-height space for its product showroom below.

In addition, the designers modified the existing structure to support the back-of-house spaces. An L-shaped service area at the building rear allows staff to comfortably circulate throughout the shop. The top-most floor was converted into an employee hub and office space, with features like an office bar, meeting room, pantry, storage area and even a bed tucked into the ceiling for the occasional nap.

fattstudio.com

In the current issue of Frame, we explore how companies are tackling employee burnout through innovative workspace design. Get your copy of Frame 132 here.

Location Phlabphla, Wang Thonglang, Bangkok 10310, Thailand

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for weekly updates. Or view the archive.

Execution time : 0,419365882874 seconds