A studio’s strategy for turning a large industrial space into a buyer-friendly store

Ghent, Belgium – To transform a large industrial venue into a welcoming environment for a multi-brand retailer, an interior design studio adopted a simple – yet effective – strategy.

Creatives at Antwerp-based studio WeWantMore ‘conquered’ a 750-sq-m space in Ghent for Belgian footwear company KevinShoes by ‘dividing and colour bombing’ their way to the end result: the team explains that they viewed the size of the site as a challenge and a solution. A challenge, because they needed to work against the existing ambiance, overwhelming and cold. But also a solution, because the openness meant that areas highly tailored to buyer needs could be built.

Each product zone gives way to a slightly different shopping experience. The section for sneakers in particular is constructed from 4,400 bold blue bricks, integrated with neon lights for a street culture vibe. The boutique area, where premium shoes for women are displayed, is meant to be more intimate: it’s a secluded cube, partitioned from the rest of the store by a metal structure wall strung with 2,600 m of semi-transparent elastic ropes. Two zones comprise the children’s area, which is built to scale for tots and surrounded by aisles for women’s and men’s shoes. An Yves Klein-blue colour scheme defines the whole of the store, joining the separate areas under a cohesive hue.

‘By creating distinct spaces within a space,’ says Ruud Belmans, creative director of WeWantMore, ‘We played on the urge to explore and the excitement that goes along with it.’

wewantmore.studio

Location Gentsebaan 28, 9890 Gavere, Ghent, Belgium

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for weekly updates. Or view the archive.

Execution time : 0,392534971237 seconds