La Bohème

The interior is spread over three floors.

The renovation of La Bohème bar, located in the buoyant Rua das Galerias de Paris in Porto’s downtown, embraces pine wood throughout the entire interior.

‘The goal was to transform a space with no identity into a recognizable interior,’ says Carlos Veloso from AVA Architects, the studio responsible for the project.

The extensive use of pine wood ‘gives both aesthetic and structural consistency to the space while unifying the bar’s three floors,’ says Veloso.

Nearly all of the elements in the space are made of wood, from wall coverings – including storage for wine bottles – to flooring, furniture and balconies.

‘The bar now has a stronger connection with the street,’ says Veloso, ‘which is essential given its lively location.’

Photo courtesy José Campos

Billboard: Dezeen Jobs
Billboard: Dezeen Jobs

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for weekly updates. Or view the archive.