Lik House

The inner courtyard projects the interior into the surroundings.

TOKYO – Japanese firm Satoru Hirota Architects sets a single family house in three tunnel-like volumes.

Located in Tokyo, where the client was born and raised, Lik House aspires to be a place of comfortable intimacy, says Satoru Hirota.

Three blocks, laid on the plot with angled trajectories, generate an irregular outdoor space that acts as a private square. The courtyard – a place for both physical and visual interaction – projects the interior into the surroundings.

People moving from one room to another feel as if they’re crossing transitional spaces. Dynamic, slender passages are only arrested by intermittent box-like elements in the interior.

Despite its remarkably narrow interior, large openings give the house a sense of openness and transparency and introduce a continuous play of light and shadows.

hirotaa.net

Dutch Design Week
Dutch Design Week

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for weekly updates. Or view the archive.