Mirror House

‘With simple means we transformed an existing, sad and anonymous building to a unique and respectful installation,’ the architects say.

COPENHAGEN – In Copenhagen’s Central Park, what was a graffiti-ridden playground has been transformed into a mirrored pavilion by Danish firm MLRP.

The gabled structure is anchored at both ends with ‘funhouse’ mirrors that distort the images they reflect. Meanwhile, windows, doors and shutters are integrated into the black wooden façade.

‘Instead of a typical closed gable façade, the mirrored ends create a sympathetic transition between built and landscape, reflecting the surrounding park, playground and activity,’ say architects at MLRP.

By day, children playing at the park can see their reflections; by night, shutters close over the windows and mirrors to make the structure anonymous.

The Mirror House has been created as part of Copenhagen’s new Interactive Playground Project.

Billboard: The Other Office 3 Presale
Billboard: The Other Office 3 Presale

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for weekly updates. Or view the archive.