Resto Rouge by Kalhöfer-Korschildgen

Resto Rouge takes on a identity all its own.

Can a shimmering-red cube exude intimacy? After revamping Cinenova's lobby – featured last Friday – German architecture firm Kalhöfer-Korschildgen was commissioned to redesign the celebrated art house cinema’s adjoining lounge. Resto Rouge might be physically connected to the Cologne-based institution but takes on an identity all its own.

During dark nights, indirect light turns Chinese Vermilion ceilings and walls into different gradients. At eye level, a textured ribbon encircles the space to break up a red monotony. Primarily serving as a sound-barrier, this optical horizon also acts to conceal a sound system, digital displays and storage units. Other cubic elements are accentuated in dark colours – including a central skylight. Punctual bar and table lamps orient visitors through the space.

Photos Carsten Gliese

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for weekly updates. Or view the archive.