Xinjin Zhi Museum

The entire concept is designed to lead people silently around the museum, as if peacefully strolling in a garden.

XINJIN – The design of a pavilion-like museum in Xinjin, China, reflects the Taoist religion in its materials, concept, use of space and exhibitions.

The structure is located at the base of Laojunshan mountain, which is believed to be a holy place for Taoist pilgrimages. According to architect Kengo Kuma, the architectural emphasis is on two fundamentals of Taoism: nature and balance.

The tiled façade is made of locally-sourced materials that were made on-site using techniques traditional to the region. The northern side, which faces a pedestrian square, is flat; on the eastern side is a large tiled screen which twists across the façade, corresponding to the road. The museum is also surrounded by pools of water, some of which are hidden behind tiled walls.

Inside is a spiral-shaped exhibition space and rooftop terrace which has panoramic views of Laojunshan mountain and Xinjin.

kkaa.co.jp

Liked this article?
We've got more for you

Sign up to our newsletter for weekly updates. Or view the archive.