Choosing the form of layered and irregular mountain ranges as well as a leisurely, quiet and welcoming atmosphere as design languages, we created a cosmetics retailing, socializing and experiential space, which was conceptualized as a “tea house floating in the mountains”.

Taking inspiration from the “view framing” techniques in Chinese garden design, we set a modern minimalist stainless steel screen at the entrance. It forms a readily recognizable personality, which attracts pedestrians to stop and visit. entering the store, customers will encounter a long suspended stainless steel table set in the middle of the space, which matches the stainless steel screen. Moreover, the floating lighting fixtures installed under the old concrete ceiling, along with the unique lighting effects of glass bricks, generate surreal scenes and interplay of light and shadows.

The fixed steps composed of glass bricks and metal provide an esthetic that balances lightness and heaviness. The transparent materials enliven the atmosphere, infuses the multilevel space with a “sense of floating”.

The flexibility of spatial configuration and functions is embodied in the pluggable display rack that creates more possibilities for exhibiting products, and the mobile steps made of OSB paneling and perforated metal. The movable stairs are inlaid with Cosmetea product bottle caps, and the brand logo on the caps are highlighted by lighting, which turns the recycled materials into sustainable expressions of art.