Situated in Beijing's Embassy District, Dan offers diners contemporary Japanese Sushi and Izakaya dishes. Tucked away in a small alley it becomes a welcome surprise, a place of hidden delight, fitting to Beijing's thriving hospitality culture. Space Modification Unit was tasked with designing the interiors to create a slightly surreal hospitality project, pushing for originality and avoiding the nostalgia of traditional Japanese eateries.

The restaurant spreads over two floors, both distinctly designed and yet coherent to celebrate the preparation and consumption of skilfully crafted dishes. The chef is the lead, the interior is the support act. The design draws inspiration from the intricate detailing, patterns, and colors of a Japanese Masterpiece - a full Samurai Armour.

Level 1 - Izakaya
The ground floor is conceived as a casual place for after-work drinking and dining. It is a compact space with a focus towards the Grill area and preparation counter, where small windows allow glimpses into the action in the kitchen. The interior is dominated by boldly contrasting colors and textures, charcoal-colored breeze block walls squeeze bright red grout, striped duo-tone tiled floor. Copper-colored panels clad counter and kitchen wall, whilst metal disks have been suspended to form a vault-like ceiling.

Level 2 - Sushi 
The upper-level of the restaurant is dedicated to Sushi. It accommodates a trio of private-dining rooms and an intimate dining room, where a long open preparation counter is the Chef’s center stage. Set out to create a timeless and a cleaner aesthetic matching the style of this cuisine, geometric latticework and duo-tone palette anchor the space with Cherry-red-shrimp upholstery adds bling. Marmorino plaster wall in Black and Beige offers a subtle texture as a softer visual backdrop pairing with warm lighting.

The existing full glass facade got a face-lift with foil to create framed windows that look through to the tree-lined alley.