The site, located in Hado-ri, is one of the most preserved natural regions in Jeju Island, S-Korea. Landscaping is vital for mediating climatic variances, ensuring visual and acoustical privacy, and defining space. As a soft boundary, landscaping elements accentuate the hard architectural boundaries by nurturing interaction.

It is the smallest unit of the four types in the 48 unit townhouse. The design of the individual units responds to the question, “What is the most appropriate environmental response?” Stylistically, the structures are not inappropriately splashy or noisy. The minimal architectural design, the concise partitioning of space and honest materials form a series of humble and simple residences. Physically, they are simple but distinct. The houses have weight due to their lack of artifice. The windows, as seen from outside, lighten this sense of weight of their basic houselike form and maximize the transparent surfaces which can provide a link between the interior of the house and the exterior environment. In addition, the various window sizes are implemented to draw the scenery into the house. Spatial organization is from lower level for public to the upper level for private, with generous space to meet the needs of individuals and families. Materials are selected for their inherent beauty and function.

There is a park to share with the other 3 units around. Respectfully positioned in the landscape, simple geometries and lightness define the domicile. An array of apertures introduces daylight into the structure while framing select views. The vertically stacked structure efficiently minimizes the occupied footprint while allowing more units to enjoy the ocean vista.

Keywords: Social Sustainability, Farm Land Zoning, Community Development, Livability, Affordability, and Placemaking.