The original market was situated at an old urban area. After having served for the citizens for several decades, it became dirty and messy, and was subject to intense traffic.

The client requested a rapid construction process and low cost, while as designers we attached great importance to sustainability, hoping the architecture can be used for other purposes or recycled and reused after it completes its role as a temporary market. Taking those into consideration, we tried to figure out a solution to create a low-cost, multifunctional and sustainable architecture on the square plane in a short term. Eventually, we decided to adopt a fully industrialized vegetable shed-like architectural structure, built with standardized component sets. All the components are lightweight, modular and prefabricated, which ensured rapid construction, reduced cost and obtained a relatively expansive architectural space. Those construction elements including standardized rods can be dismantled, recycled, or reused for other constructions.

All the extensions were built with cheap and easily accessible materials including ordinary timber, lightweight steel panels, cement slabs, steel angles and polycarbonate sheets. Natural and warm-colored timber can be widely seen within the entire space, which was applied to the open shelves, cornices of the enclosed shops and umbrella-shaped structural columns, thereby resulting in a clear visual identity of the space and creating a sense of order in it.